Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super czekoladowe ciasto z kawałkami czekolady, niezwykle aromatyczne i prosta w przygotowaniu.
forma do pieczenia 10 x 25 cm
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 503
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16761
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 463
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 503
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16761
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 463
Składniki
Margarynę lub masło rozpuścić w rondelku. 1/2 czekolady pokroić na drobno. Jajka białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodawać mąkę , margarynę, proszek do pieczenia oraz kakao i ucierać około 4 minut. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasto razem z pokrojoną czekoladą, delikatnie wymieszać. Formę do pieczenia 10 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować , wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 40 - 50 minut.
Wystudzić , przekroić na połowę, posmarować konfiturą malinową.
Przykryć drugą połową ciasta. Pozostałą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wyłożyć na ciasto, posypać płatkami migdałowymi.