Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie w przygotowaniu a efekt przepyszny :)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Składniki
ubij jajka z cukrem
dodaj margarynę (lub olej) miksując
dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia i aromat waniliowy nadal miksując
dodaj kakao i zmiksuj
pokrój czekoladę w drobne kosteczki i dodaj do masy
wymieszaj łyżką
ciasto wyłóż na wcześniej przygotowaną blaszkę posmarowaną olejem i posypaną kaszą manną (aby ciasto nie przywarło)
włóż do wcześniej rozgrzanego piekarnika do temperatury około 180 stopni bez termoobiegu. Piecz około 45-50 minut w temperaturze 180 stopni