Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser bez grama mąki pszennej
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 321
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6721
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241683
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2449
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 425
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 321
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6721
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241683
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2449
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 425
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Połowę czekolady rozpuszczamy w wodnej kąpieli dodając masło. Dorzucamy resztę czekolady i cukier. Ciągle całość mieszamy aż do uzyskania gładkiej masy. Zdejmujemy garnek z wodą i miskę z czekoladą z ognia i dodajemy do masy alkohol. Odstawiamy do ostygnięcia. Mieszamy ostudzoną czekoladę ze zmielonymi orzechami, aromatem waniliowym i żółtkami jaj.
Ubijamy białka sześciu jaj z odrobiną soli na sztywną pianę i dodając do masy delikatnie mieszamy całość. Trzeba to robić delikatnie by struktura piany połączyła się z masą czekoladową tak by nie stracić puszystości.
Ciasto pieczemy w wyściełanej papierem do pieczenia tortownicy (26cm) przez około 50 minut. Ciasto może być, a nawet powinno być trochę wilgotne w środku.
Po inne ciasta zapraszam na nasz blog. Link pod wpisem. Smacznego