Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe bez dodatku cukru, zdrowe, sycące i zaspokaja apetyt na słodycze
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 324
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2551
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 324
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2551
Składniki
Nagrzej piekarnik do 175C. Czekoladę rozpuść w mikrofalówce na 50% mocy przez 30 sekund. Wyjmij, zamieszaj i podgrzej ponownie przez kolejnych 30 sekund. Kontynuuj, aż czekolada się rozpuści i zmieni w gładką masę
Mikserem ubijaj jajka przez około 5 minut, aż potroją swoją objętość
Nadal ubijając, wlewaj roztopioną czekoladę, a następnie dosypuj partiami koktajl Natural Balance ( dostępny tutaj: http://beautystore.oriflame.pl/1967703 ) i sól.
Lekko natłuść okrągłą tortownicę o średnicy 24 cm ( może być mniejsza ,ciasto wtedy będzie grubsze ) , wlej ciasto
Piecz 12-14 minut ( przy mniejszej formie pieczemy dłużej) lub do chwili gdy tylko sięzetnie
możemy polać ciasto np. białą czekoladą , ozdabiamy owocami według uznania