Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto czekoladowe z owocami. Ciasto oblane polewą czekoladową, wyszło miękkie i bardzo dobre.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 437
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2364
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38677
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1359
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 437
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2364
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38677
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1359
Składniki
ciasto-Masło wraz z posiekaną czekoladą, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić ze szczyptą soli i połową cukru. Czekolady przełożyć do innej miski, dodać żółtka i resztę cukru. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem,kakao i dalej zmiksować. Dodać porcjami pianę z białek i można na niskich obrotach, wkręcić. Ale nie długo i wylać to blaszki 30x40, wyścielanej papierem do pieczenia.
Porozrzucać agrest.
Piec ok.40 min. w 175*C.
polewa-Czekolady z masłem i nutellą rozpuścić nad parą.Dodać trochę śmietanki,żeby rozrzedzić, ale nie za bardzo. Trochę ostudzić i polać górę ciasta.Rozsmarować i zrobić ozdobny wzorek pędzelkiem.