Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto czekoladowe z owocami. Ciasto oblane polewą czekoladową, wyszło miękkie i bardzo dobre.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3295
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1300
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1820
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 598
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3295
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1300
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1820
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 598
Składniki
ciasto-Masło wraz z posiekaną czekoladą, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić ze szczyptą soli i połową cukru. Czekolady przełożyć do innej miski, dodać żółtka i resztę cukru. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem,kakao i dalej zmiksować. Dodać porcjami pianę z białek i można na niskich obrotach, wkręcić. Ale nie długo i wylać to blaszki 30x40, wyścielanej papierem do pieczenia.
Porozrzucać agrest.
Piec ok.40 min. w 175*C.
polewa-Czekolady z masłem i nutellą rozpuścić nad parą.Dodać trochę śmietanki,żeby rozrzedzić, ale nie za bardzo. Trochę ostudzić i polać górę ciasta.Rozsmarować i zrobić ozdobny wzorek pędzelkiem.