Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinię bardzo lubię - i to nie tylko na słono :) Dodaję ją też do ciasta czekoladowego, które jest bardzo popularne u mnie w domu w lecie – tuż obok wszystkich ciast z sezonowymi owocami :) Jest mięciutkie, wilgotne i mocno czekoladowe. Ci, którzy próbują je pierwszy raz są mocno zaskoczeni, że jest z cukinii – nie czuć jej ani nie widać ????
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 27
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6795
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 237
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 186
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 444
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 27
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6795
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 237
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 186
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 444
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej, następnie sodę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, jajka - miksujemy. Dodajemy mąkę, śmietanę, kakao - ucieramy, na samym końcu utartą na grubych oczkach cukinię (ze skórką) i posiekaną czekoladę. Całość dokładnie mieszamy. Wykładamy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 40 - 45 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka).
Polewa Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej - umieszczamy w miseczce nad wrzącą wodą i czekamy, aż roztopi ją ciepło pary wodnej. Dodajemy miękkie masło i dokładnie mieszamy. Polewę rozsmarowujemy na cieście. I zajadamy :)