Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinię bardzo lubię - i to nie tylko na słono :) Dodaję ją też do ciasta czekoladowego, które jest bardzo popularne u mnie w domu w lecie – tuż obok wszystkich ciast z sezonowymi owocami :) Jest mięciutkie, wilgotne i mocno czekoladowe. Ci, którzy próbują je pierwszy raz są mocno zaskoczeni, że jest z cukinii – nie czuć jej ani nie widać ????
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 389
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3557
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 823
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 128
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 268
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 389
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3557
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 823
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 128
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 268
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej, następnie sodę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, jajka - miksujemy. Dodajemy mąkę, śmietanę, kakao - ucieramy, na samym końcu utartą na grubych oczkach cukinię (ze skórką) i posiekaną czekoladę. Całość dokładnie mieszamy. Wykładamy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 40 - 45 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka).
Polewa Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej - umieszczamy w miseczce nad wrzącą wodą i czekamy, aż roztopi ją ciepło pary wodnej. Dodajemy miękkie masło i dokładnie mieszamy. Polewę rozsmarowujemy na cieście. I zajadamy :)