Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebiańsko pyszne połączenie gruszek i czekolady.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 106
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2549
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2863
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 106
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2549
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2863
Składniki
W rondelku rozpuść masło, czekoladę, kakao i mleko. Zostaw do ostudzenia.
Żółtka oddziel od białek, żółtka utrzyj z cukrem, dodaj wystudzone składniki z rondelka, przesianą mąkę z sodą oraz na koniec dodaj ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj.
Gruszki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do ciasta.Ciasto przelej do standardowej keksówki, piecz około 35-40 min. w temp. 170 stopni. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.