Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebiańsko pyszne połączenie gruszek i czekolady.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
W rondelku rozpuść masło, czekoladę, kakao i mleko. Zostaw do ostudzenia.
Żółtka oddziel od białek, żółtka utrzyj z cukrem, dodaj wystudzone składniki z rondelka, przesianą mąkę z sodą oraz na koniec dodaj ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj.
Gruszki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do ciasta.Ciasto przelej do standardowej keksówki, piecz około 35-40 min. w temp. 170 stopni. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.