Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebiańsko pyszne połączenie gruszek i czekolady.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14036
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15910
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6422
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14036
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15910
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6422
Składniki
W rondelku rozpuść masło, czekoladę, kakao i mleko. Zostaw do ostudzenia.
Żółtka oddziel od białek, żółtka utrzyj z cukrem, dodaj wystudzone składniki z rondelka, przesianą mąkę z sodą oraz na koniec dodaj ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj.
Gruszki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do ciasta.Ciasto przelej do standardowej keksówki, piecz około 35-40 min. w temp. 170 stopni. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.