Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i wyjątkowo szybkie w przygotowaniu ciasto, które daje wiele możliwości interpretacji. Jabłka w deserze można zamienić na każde inne. Pomysł zależy od was i od waszych smaków.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 108
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 553
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 87
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 108
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 553
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 87
Składniki
Jabłka myjemy i obieramy ze skóry. Kroimy na małe kwadraty. Mąkę wraz z sodą i proszkiem do pieczenia przesiewamy. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy olej, kakao i mąkę wraz z sodą i proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy pokrojone jabłka. Mieszamy. Prostokątną blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut(do tzw. suchego patyczka). Studzimy. Dowolnie dekorujemy.
Zapraszam na mojego bloga!