Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z jabłkami to nie tylko szarlotka. W 532. odcinku programu "Ewa gotuje" pojawił się przepis na ciasto czekoladowe z jabłkami. Deser ten jest prosty w przygotowaniu, dzięki czemu poradzi sobie z nim nawet cukierniczy laik. Co więcej, zawiera łatwo dostępne i tanie składniki. Wypiek jest pyszny i na pewno w mig zniknie ze stołu.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3922
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19881
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3018
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4208
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3922
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19881
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3018
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4208
Składniki
Do mąki wsypać proszek do pieczenia i sodę. Dodać kakao i cukier waniliowy. Wymieszać.
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i zmiksować.
Do spienionych jajek wlać olej z pestek winogron. Zmiksować. Dodać jogurt. Porcjami dodać sypkie składniki i zmiksować na niskich obrotach.
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Posypać cynamonem i dorzucić do ciasta. Przełożyć do tortownicy (średnica 26 cm, spód wyścielony papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem i obsypane bułką tartą).
Piec przez 50 minut w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować roztopioną czekoladą z dodatkiem śmietanki oraz połówkami orzechów włoskich.