Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z jabłkami to nie tylko szarlotka. W 532. odcinku programu "Ewa gotuje" pojawił się przepis na ciasto czekoladowe z jabłkami. Deser ten jest prosty w przygotowaniu, dzięki czemu poradzi sobie z nim nawet cukierniczy laik. Co więcej, zawiera łatwo dostępne i tanie składniki. Wypiek jest pyszny i na pewno w mig zniknie ze stołu.
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 23
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12954
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 140
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 23
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12954
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 140
Składniki
Do mąki wsypać proszek do pieczenia i sodę. Dodać kakao i cukier waniliowy. Wymieszać.
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i zmiksować.
Do spienionych jajek wlać olej z pestek winogron. Zmiksować. Dodać jogurt. Porcjami dodać sypkie składniki i zmiksować na niskich obrotach.
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Posypać cynamonem i dorzucić do ciasta. Przełożyć do tortownicy (średnica 26 cm, spód wyścielony papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem i obsypane bułką tartą).
Piec przez 50 minut w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować roztopioną czekoladą z dodatkiem śmietanki oraz połówkami orzechów włoskich.