Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niespodziewani goście.. w domu ani margaryny, ani owoców, ani tym bardziej czekolady.. Tak więc z pomocą aromatu czekoladowego, kakao i oleju wyczarowałam pyszne ciacho :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112814
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 111
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 242
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 375
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 654
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112814
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 111
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 242
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 375
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 654
Składniki
Mąkę przesiewamy, mieszamy z kakao, cukrem, kokosem i proszkiem do pieczenia. Jajka, jogurt, olej, syrop mieszamy widelcem w osobnej misce. Na koniec dokładnie mieszamy składniki suche z mokrymi. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, i wylewamy masę. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Białko z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy sok z cytryny - dalej ubijamy. Na koniec dodajemy stopniowo cukier puder - masa ma być gęsta, jednolita i błyszcząca Na ostudzone ciasto nakładamy lukier, łyżką formujemy stożki, i posypujemy kokosem. Smacznego :)