Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niespodziewani goście.. w domu ani margaryny, ani owoców, ani tym bardziej czekolady.. Tak więc z pomocą aromatu czekoladowego, kakao i oleju wyczarowałam pyszne ciacho :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44740
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182259
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 339
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44740
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182259
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 339
Składniki
Mąkę przesiewamy, mieszamy z kakao, cukrem, kokosem i proszkiem do pieczenia. Jajka, jogurt, olej, syrop mieszamy widelcem w osobnej misce. Na koniec dokładnie mieszamy składniki suche z mokrymi. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, i wylewamy masę. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Białko z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy sok z cytryny - dalej ubijamy. Na koniec dodajemy stopniowo cukier puder - masa ma być gęsta, jednolita i błyszcząca Na ostudzone ciasto nakładamy lukier, łyżką formujemy stożki, i posypujemy kokosem. Smacznego :)