Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe, pachnące i wilgotne w środku z chrupiąca skórką - to moja definicja idealnego ciasta czekoladowego. Takie ciasto od razu poprawia humor tak, że znikają wszelkie troski i smutki. A jak koło talerzyka stoi wazon z bukietem z pięknych różowych tulipanów to myślę, że to jest definicja idealnego deseru. Na niedzielne popołudnie postanowiłam upiec właśnie takie ciasto, tym razem dodałam jeden tajemniczy składnik, czyli konfiturę z róży z mojego ogródka. Już podczas przygotowań w kuchni pachniała wanilią i różą, a po włożeniu ciasta do pieca zapach czekolady unosił się w całym domu. Róża dodała do ciasta dodatkowej wilgotności i delikatnego różanego aromatu. Myślę, że drugą opcją byłoby przekrojenie ciasta i przełożenie go konfiturą, co zrobię następnym razem.
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 52
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 954
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 52
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 954
Składniki
Olej wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka i całość dobrze wymieszać Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i solą Czekoladę roztopić Suche składniki powoli dodawać do mokrych i całość mieszać Na koniec dodać roztopioną czekoladę oraz konfiturę z róży
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć masę (blaszka około 20x20) Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni i piec 30 minut, aż ciasto zacznie odchodzić od papieru do pieczenia, a skórka stanie się chrupiąca Całość wystudzić i podawać z konfiturą z róży