Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto czekoladowe z serowymi kulkami"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 49
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10335
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 998
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 49
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10335
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 998
Składniki
Ciasto: masło roztapiam, dodaję połamaną czekoladę i mieszam, aż się rozpuści. Jajka ubijam z cukrami i solą. Obie masy łączę, dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszam. Wylewam do formy z pergaminem.
Masa serowa: jajko ucieram z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodaję twaróg i mąkę z proszkiem. Miksuję na gładką masę. Napełniam nią worek cukierniczy z okrągłą końcówką. Do środka ciasta czekoladowego wyciskam kulki serowe.
Piekę 45-50 min w temp. 180°C. Gdy ostygnie, posypuję przesianym przez sitko cukrem pudrem.
85 min • Porcja 330 kcal • Koszt porcji 80 gr • Przepis na 16 porcji
Teresa Skotnicka z Gozdowa</strong>Źródło: Kobieta i życie