Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasto czekoladowe z truskawkami lekko wilgotne idealne na każdą okazję.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 338
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3066
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 338
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3066
Składniki
Truskawki opłucz obierz z szypułek zostaw na sicie.
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj olej,kefir oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,sodą i kakao czekoladę pokrój w kostkę dodaj do ciasta.
Blachę o wymiarach 25x35 wyłożyć papierem do pieczenia wylać ciasto na wierzch ułożyć truskawki jeśli są duże przekrój na pół.Ciasto piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.