Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka wersja czekoladowego ciasta na zimno z truskawkami. Błyskawiczne ciasto, doskonały smak.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3815
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2917
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 382
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3815
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2917
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 382
Składniki
Tortownica 20 cm wyłożona folią przezroczystą. Truskawki przecinamy w 1/4 wysokości i układamy na spodzie tortownicy, przecięciem do dołu.
W garnku dobrze wymieszać mleko z budyniem, mąką, kakao i cukrem. Gdy nie będzie już żadnych grudek, garnek stawiamy na palnik i podgrzewamy do zagotowania i zgęstnienia. Gotując cały czas mieszamy łyżką lub rózgą. Wyłączamy palnik do masy kakaowej dodajemy pokrojone masło, mieszamy do jego rozpuszczenia się. Masę szybko przekładamy do tortownicy, tak żeby zakryć truskawki.
Masę przykrywamy herbatnikami i wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny. Potem otwieramy rant tortownicy, odwijamy folię z boków i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Teraz obracamy ciasto tak żeby truskawki były na wierzchu. Gotowe.