Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka wersja czekoladowego ciasta na zimno z truskawkami. Błyskawiczne ciasto, doskonały smak.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 55
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11024
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 55
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11024
Składniki
Tortownica 20 cm wyłożona folią przezroczystą. Truskawki przecinamy w 1/4 wysokości i układamy na spodzie tortownicy, przecięciem do dołu.
W garnku dobrze wymieszać mleko z budyniem, mąką, kakao i cukrem. Gdy nie będzie już żadnych grudek, garnek stawiamy na palnik i podgrzewamy do zagotowania i zgęstnienia. Gotując cały czas mieszamy łyżką lub rózgą. Wyłączamy palnik do masy kakaowej dodajemy pokrojone masło, mieszamy do jego rozpuszczenia się. Masę szybko przekładamy do tortownicy, tak żeby zakryć truskawki.
Masę przykrywamy herbatnikami i wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny. Potem otwieramy rant tortownicy, odwijamy folię z boków i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Teraz obracamy ciasto tak żeby truskawki były na wierzchu. Gotowe.