Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto czekoladowe z dodatkiem śliwek, polane polewą czekoladową.
miseczki dwie, mikser, foremka (duża keksowa), piekarnik,
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 787
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 91
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 787
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 91
Składniki
Po dokładnym zmiksowaniu zawartości miseczki-1 stopniowo dodajemy zawartość miseczki-2 ciągle mieszając lub miksując aż do gładkiej masy. Do ciasta dodajemy owoce i mieszamy ręcznie drewnianą łyżką. Wysmarować margaryną formę (duża keksowa) oraz posypać tartą bułką. Wlewamy całość ciasta do tak przygotowanej formy i pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza 45 minut do suchego patyczka, patyczek musi być suchy po wyjęciu go z ciasta. Po upieczeniu odczekać 15 minut i później można otworzyć piekarnik i wyjąć formę z ciastem. Ciasto polewamy polewą czekoladową, możemy jeszcze posypać kolorową posypką. Wykonanie polewy czekoladowej: Masło rozpuszczamy w małym rondelku i do gorącego, rozpuszczonego masła dodajemy rozdrobnioną tabliczkę czekolady. Całość mieszamy do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Smacznego!!!