Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe ciasto delicja zapraszam po przepis
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 110
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 129
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 110
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 129
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Składniki
Na biszkopt ;Z jajek oddzielam białka i ubijam białka z odrobina soli stopniowo dodaje cukier następnie dodaje po jednym żółtko ucieram i dodaje mąkę z proszkiem do pieczenia i łącze dokładnie wykładam ciasto do blaszki wyłożonej papierem i piekę w 180 stopniach na środkowej pulce 20 minut bez termo obiegu .Upieczone ciasto odstawiam by ostygło.
Masa jabłkowa ; jabłka obieram i ścieram na grubych oczkach tarki odciskam sok i jabłka przysmażam z 2 łyżkami margaryny lub masła i dodaje galaretki [ja miałam jabłka ze słoika ]
ostudzony biszkopt kroje na 2 blaty wkładam jedna cześć do blachy w której był pieczony biszkopt i wykładam na pierwszy placek jabłka na czas dalszych przygotowań wstawiam do lodówki .
Krem ; 1 litr mleka odlewam szklankę by rozpuścić budynie a pozostałe gotuje z 3/4 szkl cukru ,na gotujące sie mleko wlewam rozmieszane w szklance budynie cały czas mieszając by sie nie przypalił chwile gotuje aż budyń zgęstnieje odstawiam budyń by ostygł .
Ostudzony budyń ucieram z 250 gr miękkiej margaryny lub masłem dodając budyń partiami do margaryny u7cieram na puszysta masę i wykładam masę budyniowa na masę jabłkowe i przykrywam druga częścią biszkoptu .
Polewa ;czekoladę z mlekiem i 25 gr margaryny rozpuszczam w mikrofali lub kąpieli wodnej polewam wierzch ciasta można dać posypkę ale nie konieczne i do schłodzenia na kilka godzin do lodówki .Po dokładne wykonanie zapraszam na film