Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe doskonale do kawy , herbaty no i lubią je moje wnuki.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14631
Składniki
Z 1 łyżki mąki 1 łyżki cukru , mleka i drożdży zrobić rozczyn odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Do miski wsypać mąkę ,cukier wbić jajka ,dodać mleko i rozczyn wyrabiać ciasto. Pod koniec wyrabiania dodać rozpuszczoną margarynę wyrabiać jeszcze, aż będzie odchodzić od dłoni . Gotowe przykryć, pozostawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części każdą wywałkować i uformować kółka.
3 kółka posmarować nutellą ,ułożyć jedno na drugim ,przykryć czwartym .
Na środku zaznaczyć kółko szklanką podzielić na 16 części zostawiając zaznaczony środek.
Pocięte kawałki wykręcić 2 razy chwytając po dwa kawałki każdy w przeciwną stronę, łącząc lekko na dole .Powstanie taki kwiatek.
Posmarować jajkiem i posypać kruszonką.
Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni
SMACZNEGO!