Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto drożdżowe"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 246
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104564
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9074
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 246
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104564
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9074
Składniki
Drożdże rozdrobnij w palcach, włóż do miski. Wsyp cukier i mąkę, wbij jajka. Zalej olejem i mlekiem (nie mieszaj!). Odstaw do wyrośnięcia na 12 godzin w ciepłe miejsce.
Wyrośnięte ciasto delikatnie zamieszaj. Formę, np. keksową, posmaruj tłuszczem. Włóż ciasto, wierzch wyrównaj. Odstaw do wyrośnięcia na pół godziny w ciepłe miejsce.
Ciasto wstaw do rozgrzanego piekarnika, piecz 50 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 65 min, ilość porcji 8, cena za porcję 0,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie