Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z tegorocznym borówkami.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 19
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 19
Składniki
Wykonanie kruszonki: Wszystkie składniki na kruszonkę wymieszać ręką i odstawić w chłodne miejsce. Wykonanie ciasta drożdżowego: Drożdże wymieszać z cukrem oraz mlekiem i odstawić na około 15 minut w ciepłe miejsce. Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto(na końcu dodać rozpuszczona margarynę) i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Formę dobrze wysmarować tłuszczem, posypać wiórkami, wyłożyć rozwałkowane ciasto, wyłożyć borówki, posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni i piec około 40 minut.