Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto drożdżowe z burakami"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 111
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 63
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 111
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 63
Składniki
Drożdże, łyżkę cukru, łyżkę mąki i ciepłe mleko wymieszaj. Masło rozpuść. Buraka zmiksuj. Żółtka utrzyj z cukrem. Dodaj zaczyn drożdżowy, mąkę i zagnieć ciasto. Wlej masło i zagnieć raz jeszcze. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia.
Ciasto rozwałkuj na dwa placki, wyłóż na nie masę z buraków, zwiń, przeplataj ze sobą. Białko wymieszaj z sokiem, posmaruj ciasto. Piecz 40 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień