Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny placek z dojrzałych gruszek.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1079
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1079
Składniki
Wykonanie: Mąkę przesiać do miski, zrobić wgłębienie, dodać drożdże rozpuszczone z cukrem w ¼ litra letniej wody i wyrobić rozczyn, posypać mąką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gruszki oczyścić z nasion i pokroić na ćwiartki. Wyrośnięty rozczyn dokładnie wyrobić ręką z dodatkiem oliwy i soli, aż ciasto będzie odstawało od ręki i brzegów miski. Formę posmarować tłuszczem, posypać połową czarnuszki i wyłożyć ciasto. Następnie powpychać równomiernie przygotowane gruszki, posypać resztą czarnuszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut.