Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie w przygotowaniu i przepyszne ciasto drożdżowe:) Ciasto na prostokątną blaszkę o wymiarach: 25 cm x 35 cm lub 35 cm x 25 cm.
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 96
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 134
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38442
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 96
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 134
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38442
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
*składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Ciasto: W misce roztrzepujemy widelcem jajka. Do drugiej miski przesiewamy całą mąkę. Następnie robimy w niej mały dołek i wlewamy roztrzepane jajka,cukier pokruszone drożdże,olej i mleko. NIE MIESZAMY!!!
Tak przygotowane ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 2,5 godziny.
Po tym czasie ciasto mieszamy. Gotowe ciasto wykładamy do przygotowanej blaszki. Dno blaszki wykładamy wcześniej papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta wykładamy owoce i przygotowaną kruszonkę*** Kruszonka: Mąkę,masło i cukier zagniatamy do konsystencji kruszonki:)
Ciasto wstawiamy do zimnego piekarnika nastawionego na 180 stopni grzałka górna i dolna bez termoobiegu i pieczemy przez 40-50 minut. SMACZNEGO!!!