Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką najlepiej smakuje z owocami sezonowymi a że rabarbar obrodził w tym roku obficie w ogrodzie to trzeba to wykorzystać.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7457
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2386
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7457
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2386
Składniki
Rabarbar obierz ,pokrój posyp cukrem i cynamonem.Odstaw.
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki.
Do miski wsyp mąkę, sól, cukier, cukier waniliowy, drożdże wlej mleko wymieszaj . Następnie dodaj jajko, żółtko i stopione masło . Ciasto wyrób ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem około 10 minut.Odstaw w ciepłe miejsce na około godzinę.Ciasto wyjmij na poruszoną mąka stolnicę rozwałkuj i wyłóż do blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25x30 na wierzch położ odciśnięty rabarbar i posyp kruszonką.Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut.Piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.Najlepiej smakuję jeszcze lekko ciepłe znika błyskawicznie.