Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką najlepiej smakuje z owocami sezonowymi a że rabarbar obrodził w tym roku obficie w ogrodzie to trzeba to wykorzystać.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15037
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45025
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 681
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 802
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15037
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45025
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 681
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 802
Składniki
Rabarbar obierz ,pokrój posyp cukrem i cynamonem.Odstaw.
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki.
Do miski wsyp mąkę, sól, cukier, cukier waniliowy, drożdże wlej mleko wymieszaj . Następnie dodaj jajko, żółtko i stopione masło . Ciasto wyrób ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem około 10 minut.Odstaw w ciepłe miejsce na około godzinę.Ciasto wyjmij na poruszoną mąka stolnicę rozwałkuj i wyłóż do blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25x30 na wierzch położ odciśnięty rabarbar i posyp kruszonką.Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut.Piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.Najlepiej smakuję jeszcze lekko ciepłe znika błyskawicznie.