Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto drożdżowe ze śliwką i migdałami"
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 235
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 730
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 117
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 143
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 235
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 730
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 117
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 143
Składniki
Drożdże rozcieramy w dużej misce z łyżką cukru. Gdy się rozpuszczą, dodajemy letnią wodę, letnie mleko i resztę cukru. Odstawiamy na 10 minut, następnie wbijamy jajko, wsypujemy przesianą mąkę i stopione letnie masło. Wyrabiamy tak długo, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Odkładamy w ciepłe miejsce, by wyrosło.
2. Lekko rozwałkowane ciasto przenosimy na natłuszczoną blachę. Na górze układamy wydrylowane śliwki, środkami do góry. Odstawiamy w ciepło.
kruszonki rozcieramy w pacach. Wyrośnięte ciasto posypujemy kruszonką i migdałami i wstawiamy na około 40 minut do piekarnika nagrzanego do 190oC.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 0,60 złŹródło: Rewia