Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto drożdżowe ze śliwkami z nutą pomarańczy"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 671
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 47
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 221
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 353
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4632
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 671
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 47
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 221
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 353
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4632
Składniki
Letnie mleko wlewamy do miski. Rozpuszczamy w nim cukier i drożdże. Mieszamy z 4 łyżkami mąki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Do wyrośniętego rozczynu dajemy wszystkie pozostałe ciasta. Zagniatamy 15-20 minut. Ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce.
W czasie, gdy ciasto wyrasta, podane na kruszonkę rozcieramy na grudki.
Ciasto lekko wałkujemy na posypanej mąką stolnicy i na wałku przenosimy do blachy, wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia. Na cieście układamy połówki śliwek stroną po pestkach do góry, posypujmy kruszonką. Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180oC.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji 1 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 178 kcal Białko 4 g/Tłuszcz 15 g/Węglowodany 25 g.Źródło: Rewia