Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aż trudno uwierzyć, że te ciasto jest dietetyczne :) A na dodatek nie wymaga zdolności kulinarnych :) zapraszam do siebie : http://charlottegotuje.blogspot.com/
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Galaretka : żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Sok wymieszać z 2 szklankami wody, dodać żelatynę i włożyć do lodówki na kilka godz aby stężała.
Do naczynia (najlepiej prostokątnego) wrzucamy 2 jajka, 3 łyżki kefiru, 2 łyżki otrębów, łyżeczkę mąki kukurydzianej, 4 rozduszone tabletki słodzika, kilka kropli aromatu, łyżeczkę proszku do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy np. trzepaczką i wkładamy na 4 minuty do mikrofalówki na najwyższe fale. Po tym czasie wyjmujemy placek z naczynia i robimy tak samo drugie ciasto.
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. W tym czasie kiedy żelatyna ma nam trochę przestygnąć zajmujemy się serem. Dwie kostki sera rozduszamy i wlewamy do tego jogurt naturalny. Dodajemy słodzik i dokładnie miksujemy. Dodajemy żelatynę i dalej wszystko mieszamy. Wrzucić pokrojoną w kostkę galaretkę.