Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne ciasto dyniowe z polewą czekoladową i sezamem.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 214
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 214
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Składniki
Jajka, olej, gałkę muszkatołową i pół szklanki cukru roztrzepać.
Dodać płatki owsiane i wymieszać.
Dodać mąkę oraz proszek i jeszcze raz wymieszać.
Dodać startą dynię, wymieszać i przełożyć do foremki keksówki.
Piec w piekarniku z włączoną grzałką góra-dół temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 30 minut.
Sezam uprażyć na suchej patelni uważając, aby się nie przypalił.
Mleko, pozostały cukier, margarynę i kakao podgrzać do połączenia składników, następnie pozostawić do wystudzenia.
Upieczone i przestudzone ciasto polać polewą czekoladową i posypać sezamem.