Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kremowe ciasto, które rozpływa się w ustach. Przepyszne!
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 108
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14345
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 46
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 142
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 206
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 108
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14345
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 46
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 142
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 206
Składniki
Żelatynę rozpuść w małej ilości ciepłej wody, wystudź. Puree z dyni wymieszaj z goździkami, kardamonem, imbirem i cynamonem. Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier. Połącz z żelatyną. Do kremówki dodaj puree. Ubijaj chwilę mikserem. Na blaszce (20x26) wyłożonej papierem do pieczenia wykładaj naprzemiennie warstwy herbatników i dyniową masę. Wierzch ciasta przykryj pokruszonymi herbatnikami. Ciasto udekoruj polewą tworząc tzw. "esy-floresy". Przechowuj w lodówce.