Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kremowe ciasto, które rozpływa się w ustach. Przepyszne!
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 591
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4333
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 591
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4333
Składniki
Żelatynę rozpuść w małej ilości ciepłej wody, wystudź. Puree z dyni wymieszaj z goździkami, kardamonem, imbirem i cynamonem. Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier. Połącz z żelatyną. Do kremówki dodaj puree. Ubijaj chwilę mikserem. Na blaszce (20x26) wyłożonej papierem do pieczenia wykładaj naprzemiennie warstwy herbatników i dyniową masę. Wierzch ciasta przykryj pokruszonymi herbatnikami. Ciasto udekoruj polewą tworząc tzw. "esy-floresy". Przechowuj w lodówce.