Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, delikatnie wilgotne i żółciutkie ciasto bez jajek. Ciasto wystarczy dobrze wymieszać dużą łyżką drewnianą, wbijając powietrze w ciasto. Dynię gotujemy w mleku kilkanaście minut i już mamy żółciutką bazę ciasta. Prościej, szybciej i smaczniej nie może być.
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 779
Makaron po sycylijsku to prawdziwa uczta inspirowana wulkanicznym krajobrazem...
Odsłon: 2592
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 328
Pyszna i kremowa zupka z brukselką,zaskoczy was smakiem To taka inn alterna...
Odsłon: 86
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 779
Makaron po sycylijsku to prawdziwa uczta inspirowana wulkanicznym krajobrazem...
Odsłon: 2592
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 328
Pyszna i kremowa zupka z brukselką,zaskoczy was smakiem To taka inn alterna...
Odsłon: 86
Składniki
Blaszka 25 X 20 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana sezamem. Dynię obrać , pokroić w kostkę i ugotować w 100 ml mleka. Przestudzić. Do miski wsypać mąkę, w środek wkruszyć drożdże, posypać szczyptą cukru i zalać 50 ml letniego mleka. Po 5-10 minutach dodać resztę składników i mieszać dużą drewnianą łyżką, wbijając w ciasto jak najwięcej powietrza. Mieszać kilka minut , przykryć i odstawić w cieple do podwojenia objętości. Ciasto powinno być nieco rzadsze niż tradycyjne drożdżowe. Potem ciasto przełożyć, lub pozwolić mu opaść do blaszki, wierzch posypać sezamem. Piec w 180 C ok. 40-50 minut.