Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, delikatnie wilgotne i żółciutkie ciasto bez jajek. Ciasto wystarczy dobrze wymieszać dużą łyżką drewnianą, wbijając powietrze w ciasto. Dynię gotujemy w mleku kilkanaście minut i już mamy żółciutką bazę ciasta. Prościej, szybciej i smaczniej nie może być.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 10605
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 416
Polecam.
Odsłon: 884
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 94
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 10605
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 416
Polecam.
Odsłon: 884
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 94
Składniki
Blaszka 25 X 20 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana sezamem. Dynię obrać , pokroić w kostkę i ugotować w 100 ml mleka. Przestudzić. Do miski wsypać mąkę, w środek wkruszyć drożdże, posypać szczyptą cukru i zalać 50 ml letniego mleka. Po 5-10 minutach dodać resztę składników i mieszać dużą drewnianą łyżką, wbijając w ciasto jak najwięcej powietrza. Mieszać kilka minut , przykryć i odstawić w cieple do podwojenia objętości. Ciasto powinno być nieco rzadsze niż tradycyjne drożdżowe. Potem ciasto przełożyć, lub pozwolić mu opaść do blaszki, wierzch posypać sezamem. Piec w 180 C ok. 40-50 minut.