Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień to czas , w którym mamy najróżniejsze dynie. W swoim ogrodzie mam różne odmiany ale jedną z najlepszych jest moim zdaniem muscat. Ma aromatyczny miąższ o zapachu melona. Z jej dodatkiem piekę najczęściej ciasta.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2299
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4391
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1320
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 301
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2299
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4391
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1320
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 301
Składniki
Całe jajka zmiksować z cukrem na puch. Wciąż miksując dodawać małymi porcjami olej, rodzynki lub wiśnie. Dokładnie wymieszać. Suche produkty wymieszać w misce i połączyć z mokrymi. Wymieszać i przelać na blachę o wymiarach 25/34 cm. Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu i ostygnięciu-ciasto przekroić na dwa blaty.
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać po łyżce sera śmiatnkowego na przemian ze śmietaną. Wmieszać serek Danio, dodać otartą skórkę cytrynową i "Śnieżkę". Rozsmarować 3/4 masy na pierwszym blacie, posypać połową wiórek i przykryć drugim blatem. Docisnąć. Resztę masy rozsmarować na wierzchu ciasta i posypać resztą wiórek. Ciasto wstawić do lodówki na noc. Najlepsze jest następnego dnia.