Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto dyniowe z orzechami"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i sodą jadalną. Dodaj sól, kakao i cynamon. Jajka z cukrem utrzyj na krem. Stale ucierając, dodawaj stopniowo olej, a potem sypkie wraz z mąką. Do tego zaczynu dodaj bardzo drobno startą świeżą dynię, posiekane orzechy i rodzynki.
Formę do zapiekania lub dwie mniejsze formy chlebowe wysmaruj masłem, wysyp mąką i napełnij ciastem. Piecz je w temperaturze 170° C przez ok. 45 minut.
Przy podawaniu ciasto dyniowe udekoruj bitą śmietaną i plasterkiem dyni z zalewy. Po wystudzeniu można je też polać ulubioną polewą.
Ciasto dyniowe będzie też świetnie smakować, gdy zamiast kawałkiem dyni, udekorujesz je cząstkami brzoskwini lub innych pomarańczowych owoców (fantazyjnie powycinanych).Źródło: Na żywo