Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85267
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2568
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10006
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4031
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7127
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85267
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2568
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10006
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4031
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7127
Składniki
Białka ubijamy dodajemy cukier i mąkę wymieszaną z łyżeczką proszku do pieczenia.Pieczemy w keksówce w 170 stopniach przez ok.20 minut..Wyjmujemy z blaszki do przestudzenia.
Czekoladę roztapiamy w garku z 100 ml.śmietany i studzimy.Ciasto kroimy na dwie części.
Resztę śmietany ubijamy,dodajemy roztopioną czekoladęze śmietaną i dalej ubijamy do sztywności.
Pierwszą część ciasta wkładamy na blachę na to poławę śmietany,rozkładamy krakersy,smarujemy je połową masy kajmakowej na to resztę śmietany i drugą część ciasta.
Na drugie ciasto kładziemy resztę masy kajmakowej,rozsmarowujemy i podypujemy orzechami.Można jeść zaraz po złożeniu ale lepsze jest gdy się trochę schłodzi w lodówce.