Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Białka ubijamy dodajemy cukier i mąkę wymieszaną z łyżeczką proszku do pieczenia.Pieczemy w keksówce w 170 stopniach przez ok.20 minut..Wyjmujemy z blaszki do przestudzenia.
Czekoladę roztapiamy w garku z 100 ml.śmietany i studzimy.Ciasto kroimy na dwie części.
Resztę śmietany ubijamy,dodajemy roztopioną czekoladęze śmietaną i dalej ubijamy do sztywności.
Pierwszą część ciasta wkładamy na blachę na to poławę śmietany,rozkładamy krakersy,smarujemy je połową masy kajmakowej na to resztę śmietany i drugą część ciasta.
Na drugie ciasto kładziemy resztę masy kajmakowej,rozsmarowujemy i podypujemy orzechami.Można jeść zaraz po złożeniu ale lepsze jest gdy się trochę schłodzi w lodówce.