Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10852
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6229
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5382
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13158
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4893
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10852
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6229
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5382
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13158
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4893
Składniki
Białka ubijamy dodajemy cukier i mąkę wymieszaną z łyżeczką proszku do pieczenia.Pieczemy w keksówce w 170 stopniach przez ok.20 minut..Wyjmujemy z blaszki do przestudzenia.
Czekoladę roztapiamy w garku z 100 ml.śmietany i studzimy.Ciasto kroimy na dwie części.
Resztę śmietany ubijamy,dodajemy roztopioną czekoladęze śmietaną i dalej ubijamy do sztywności.
Pierwszą część ciasta wkładamy na blachę na to poławę śmietany,rozkładamy krakersy,smarujemy je połową masy kajmakowej na to resztę śmietany i drugą część ciasta.
Na drugie ciasto kładziemy resztę masy kajmakowej,rozsmarowujemy i podypujemy orzechami.Można jeść zaraz po złożeniu ale lepsze jest gdy się trochę schłodzi w lodówce.