Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i pyszny upominek na Dzien Matki!Zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji po wiecej inspiracji!
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4458
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5900
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12678
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4458
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5900
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12678
Składniki
Umyte i obrane truskawki kroimy w kostke ,zasypujemy cukrem waniliowym i odstawiamy na bok.
Ponadto potrzebne beda dwie foremki o ksztalcie serca wieksza i mniejsza.
Piekarnik zalanczamy góra/dól 200 stopni.
Z ciasta francuskiego za pomoca foremek wykrawamy serca.W jednej polowie serc wykrawamy mniejsza foremka serce w srodku.
Na calych sercach za pomoca lyzeczki nakladamy serek Filadelfia smarujac srodek a nie brzegi.
Na serek wykladamy truskawki,przykrywamy druga polowa ciasta z sercem i starannie zlepiamy brzegi za pomoca widelca.Tak robimy z kolejnymi.Pieczemy przez 20 min.na zlotawy kolor
Zostawiamy do ostygnieci i posypujemy cukrem pudrem.Smacznego!Zapraszam na filmik ,na którym wszystko jest dobrze pokazane!