Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto francuskie ze szpinakiem i jajkami"
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1275
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 682
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 693
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1275
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 682
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 693
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Szpinak umyj i osusz. Dymkę pokrój w plasterki.
W głębokiej patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę, czosnek i dymkę. Wsyp ziarenka słonecznika i dyni, dodaj szpinak i wlej śmietanę. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 10 minut na wolnym ogniu. Gotową mieszankę dopraw posiekaną bazylią, solą i pieprzem. Wystudzony farsz szpinakowy wyłóż na środek wcześniej przygotowanego ciasta (patrz poniżej) i ułóż na nim ugotowane jajka. Rogi ciasta zbierz do środka i lekko zwiń (aby farsz nie wydostał się na zewnątrz). Następnie włóż do wysmarowanej tłuszczem formy, zawinięciem w dół. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze do 170° C przez około 20 minut.Źródło: Na żywo