Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od babci, placek wyszedł wspaniale, jest smaczny i delikatny w smaku.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8803
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7606
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5188
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328397
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8803
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7606
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5188
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328397
Składniki
Wykonanie: Szpinak rozmrozić i dobrze odcisnąć. Jajka ubić z cukrem i olejem. Następnie dodawać powoli mąkę, proszek do pieczenia dalej ubijać. Na koniec dodać szpinak, dokładnie wymieszać łyżką, przełożyć do przygotowanej foremki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180- stopni i piec prze około 45 minut. Po upieczeniu, placek ostudzić, ściąć górę , pokruszyć na talerzyk i odstawić. Galaretkę zalać ¾ szklanki wrzącej wody, wymieszać i odstawić. W między czasie ubić śnieżkę zgodnie z opisem na opakowaniu. Lekko tężejącą galaretkę wlać do ubitej śnieżki, razem ubić, przelać na placek i posypać zieloną kruszonką i wstawić do lodówki do schłodzenia i podawać.