Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proste i szybkie w przygotowaniu. Jest pyszne i niskokaloryczne, więc nawet będąc na diecie można sobie pozwolić na kawałek ;)
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 269
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 89
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 694
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 316
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 269
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 89
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 694
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 316
Składniki
Dwie galaretki rozpuszczamy w 400ml wody, osobno. Trzecią, do której będziemy dodawać serek, rozpuszczamy w niepełnej szklance wrzątku. Odstawiamy do ostygnięcia. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia lub używamy formy sylikonowej. Na blaszce układamy biszkopty i zalewamy pierwszą tężejącą galaretką. Blaszkę wkładamy do zamrażalnika na 5-8 minut. Po tym czasie warstwa powinna już dobrze zastygnąć, więc powoli wylewamy na nią kolejną warstwę z serkiem. Serek miksujemy z tężejącą drugą galaretką, aż się dokładnie połączą. Wylewamy na pierwszą warstwę. Znowu wkładamy do zamrażalnika i na koniec wylewamy trzecią galaretkę. Całość wstawiamy do lodówki. Gdy ciasto zastygnie, wyciągamy go z blaszki odwracając dołem do góry.