Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proste i szybkie w przygotowaniu. Jest pyszne i niskokaloryczne, więc nawet będąc na diecie można sobie pozwolić na kawałek ;)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33951
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33951
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Dwie galaretki rozpuszczamy w 400ml wody, osobno. Trzecią, do której będziemy dodawać serek, rozpuszczamy w niepełnej szklance wrzątku. Odstawiamy do ostygnięcia. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia lub używamy formy sylikonowej. Na blaszce układamy biszkopty i zalewamy pierwszą tężejącą galaretką. Blaszkę wkładamy do zamrażalnika na 5-8 minut. Po tym czasie warstwa powinna już dobrze zastygnąć, więc powoli wylewamy na nią kolejną warstwę z serkiem. Serek miksujemy z tężejącą drugą galaretką, aż się dokładnie połączą. Wylewamy na pierwszą warstwę. Znowu wkładamy do zamrażalnika i na koniec wylewamy trzecią galaretkę. Całość wstawiamy do lodówki. Gdy ciasto zastygnie, wyciągamy go z blaszki odwracając dołem do góry.