Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proste i szybkie w przygotowaniu. Jest pyszne i niskokaloryczne, więc nawet będąc na diecie można sobie pozwolić na kawałek ;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11648
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11648
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Dwie galaretki rozpuszczamy w 400ml wody, osobno. Trzecią, do której będziemy dodawać serek, rozpuszczamy w niepełnej szklance wrzątku. Odstawiamy do ostygnięcia. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia lub używamy formy sylikonowej. Na blaszce układamy biszkopty i zalewamy pierwszą tężejącą galaretką. Blaszkę wkładamy do zamrażalnika na 5-8 minut. Po tym czasie warstwa powinna już dobrze zastygnąć, więc powoli wylewamy na nią kolejną warstwę z serkiem. Serek miksujemy z tężejącą drugą galaretką, aż się dokładnie połączą. Wylewamy na pierwszą warstwę. Znowu wkładamy do zamrażalnika i na koniec wylewamy trzecią galaretkę. Całość wstawiamy do lodówki. Gdy ciasto zastygnie, wyciągamy go z blaszki odwracając dołem do góry.