Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w wykonaniu, delikatne i niebiańsko puszyste ciasto z efektem wow! Idealne na przyjęcia dla dzieci.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Składniki
Kolorowe galaretki rozpuszczamy (osobno) każdą w 300 ml gorącej wody, najlepiej w płaskim pojemniku lub głębokim talerzu. Studzimy i odstawiamy do lodówki do stężenia.
Przezroczystą galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody, odstawiamy do wystygnięcia (nie wstawiamy do lodówki).
Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywną masę.
Dodajemy przesiany cukier puder, mieszamy
Następnie dodajemy jogurt i delikatnie mieszamy.
Ostrożnie wlewamy wystudzoną przezroczystą galaretkę, mieszamy.
Stężałe kolorowe galaretki kroimy na średniej wielkości kawałki, dodajemy do masy jogurtowej i delikatnie mieszamy.
Gotową masę wykładamy do tortownicy o śr. 24-26 cm i wyrównujemy wierzch.
Odstawiamy do lodówki.
Kiedy ciasto zacznie tężeć na wierzchu wykładamy owoce. Owoce można posmarować delikatnie przeźroczystą galaretką, aby wyglądały efektownie i elegancko.