Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto, które zachwyci każdego wielbiciela jabłek.
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5376
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2491
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5376
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2491
Składniki
Jabłka pokroić w kostkę, orzechy posiekać na drobne kawałki.Przesianą mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Jajka i cukier utrzeć mikserem do białości. Dodawać porcjami mąkę. Miksować na wolnych obrotach. Na koniec dodać olej.
Do masy wrzucamy jabłka wraz z orzechami i mieszamy łyżką.
Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.