Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto, które zachwyci każdego wielbiciela jabłek.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2588
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 741
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1537
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14022
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2588
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 741
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1537
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14022
Składniki
Jabłka pokroić w kostkę, orzechy posiekać na drobne kawałki.Przesianą mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Jajka i cukier utrzeć mikserem do białości. Dodawać porcjami mąkę. Miksować na wolnych obrotach. Na koniec dodać olej.
Do masy wrzucamy jabłka wraz z orzechami i mieszamy łyżką.
Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.