Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto, które zachwyci każdego wielbiciela jabłek.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 66
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 66
Składniki
Jabłka pokroić w kostkę, orzechy posiekać na drobne kawałki.Przesianą mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Jajka i cukier utrzeć mikserem do białości. Dodawać porcjami mąkę. Miksować na wolnych obrotach. Na koniec dodać olej.
Do masy wrzucamy jabłka wraz z orzechami i mieszamy łyżką.
Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.