Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto, które zachwyci każdego wielbiciela jabłek.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5652
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 94
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 550
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5652
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 94
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 550
Składniki
Jabłka pokroić w kostkę, orzechy posiekać na drobne kawałki.Przesianą mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Jajka i cukier utrzeć mikserem do białości. Dodawać porcjami mąkę. Miksować na wolnych obrotach. Na koniec dodać olej.
Do masy wrzucamy jabłka wraz z orzechami i mieszamy łyżką.
Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.