Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasta z dodatkiem jabłek i sera , są pyszne , aromatyczne , po prostu rozpływają się w ustach. Uświetniają każdą imprezę , są chętnie konsumowane. Takie połączenie sprawia , że wygląd zachwyca smakiem, kusi do poczęstowania się nim.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 511
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 409
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 511
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 409
Składniki
5 jajek , żółtka oddzielić od białek. Mąkę przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Żółtka utrzeć z 1/2 szklanki cukru oraz masłem, wymieszać z mąką , dodać śmietanę 18 % , zagnieść ciasto. Podzielić na połowę , jedną schłodzić w lodówce , drugą schować do zamrażalnika. Jabłka obrać utrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać 1/2 szklanki, usmażyć , pod koniec dodać cynamon. 2 jajka ubić na puszysto z 1/2 szklanki cukru , dodać ser biały, mascarpone, wymieszać , dodać śmietanę i budyń , wymieszać.
Blaszkę 24 x 35 cm , wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozwałkować , wyłożyć do blaszki, posypać tartą bułką , aby zapobiec wchłanianiu tłuszczu z sera lub soku z jabłek. Układać na zmianą porcję jabłek , porcję sera, do wyczerpania składników.
Białka ubić na sztywno , pod koniec ubijania dodać kisiel , wyłożyć na ciasto.
Ciasto z zamrażalnika utrzeć na ciasto na tarce o grubszych otworach. Na wierzch na tarce o drobnych otworach kostki czekolady.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić ciasto , piec 25 minut lub dobrego zrumienienia ciasta.
Schłodzone podzielić na porcje.