Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto jaglane w polewie czekoladowej"
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 72
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 6043
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 72
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 6043
Składniki
Kaszę jaglaną zalej mlekiem, dodaj cukier, wiórki kokosowe i gotuj do miękkości 25 minut od momentu wrzenia.
Do wystudzonej kaszy dodaj cukier, sok oraz gęstą część mleczka kokosowego. Całość zblenduj.
Na natłuszczoną i posypaną wiórkami tortownicę wylej ciasto i piecz 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Roztopio ną czekoladę połącz z mlekiem. Polej nią gotowe ciasto. Wierzch posyp pestkami granatu.
<strong>Przepis nadesłała: Monika Kubacka</strong>Źródło: Kurier TV