Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ciasto Jagodowe z mango to rewelacyjnie pyszne ciasto bez pieczenia. Na biszkoptach, o delikatnie aksamitnym kremie jagodowym z dodatkiem białej czekolady. Wykończone galaretką z mango i udekorowane bitą śmietaną z borówkami. Polecam zrobić, bo warto.
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 124
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 302
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20537
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 124
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 302
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20537
Składniki
Na dno foremki wykładamy biszkopty.
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Dodajemy białą czekoladę i pozostawiamy ją w galaretce około 3 minuty, aż zrobi się miękka. Mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. Gdy galaretka zacznie już tężeć, ubijamy kremówkę na sztywno. Do ubitej kremówki wlewamy tężejącą galaretkę miksując krótko na najniższych obrotach miksera. Do kremu dodajemy jagody i mieszamy delikatnie szpatułką. Krem przekładamy na biszkopty w foremce i lekko go dociskając wyrównujemy i wygładzamy. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowań reszty składników.
Żółtą galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Mango obieramy i kroimy na kawałki. Blendujemy. Po zblendowaniu otrzymamy 400 g pulpy. Ostudzoną galaretkę wlewamy do pulpy mango i mieszamy. Wylewamy na schłodzony krem jagodowy. Ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc.
Kremówkę razem z cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką nr: 1M Wiltona. Wyciskając rozetki dekorujemy ciasto. Na koniec układamy borówki amerykańskie.
Uwagi: - Jagody najlepiej, żeby były świeże, chociaż z mrożonymi też jest ok. - Zamiast jagód można dać inne owoce np: truskawki, maliny lub brzoskwinie.