Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ciasto Jagodowe z mango to rewelacyjnie pyszne ciasto bez pieczenia. Na biszkoptach, o delikatnie aksamitnym kremie jagodowym z dodatkiem białej czekolady. Wykończone galaretką z mango i udekorowane bitą śmietaną z borówkami. Polecam zrobić, bo warto.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5937
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5937
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Na dno foremki wykładamy biszkopty.
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Dodajemy białą czekoladę i pozostawiamy ją w galaretce około 3 minuty, aż zrobi się miękka. Mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. Gdy galaretka zacznie już tężeć, ubijamy kremówkę na sztywno. Do ubitej kremówki wlewamy tężejącą galaretkę miksując krótko na najniższych obrotach miksera. Do kremu dodajemy jagody i mieszamy delikatnie szpatułką. Krem przekładamy na biszkopty w foremce i lekko go dociskając wyrównujemy i wygładzamy. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowań reszty składników.
Żółtą galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Mango obieramy i kroimy na kawałki. Blendujemy. Po zblendowaniu otrzymamy 400 g pulpy. Ostudzoną galaretkę wlewamy do pulpy mango i mieszamy. Wylewamy na schłodzony krem jagodowy. Ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc.
Kremówkę razem z cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką nr: 1M Wiltona. Wyciskając rozetki dekorujemy ciasto. Na koniec układamy borówki amerykańskie.
Uwagi: - Jagody najlepiej, żeby były świeże, chociaż z mrożonymi też jest ok. - Zamiast jagód można dać inne owoce np: truskawki, maliny lub brzoskwinie.