Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowne, przepyszne, serowe ciasto jajko, wyglądem przypominające jajko sadzone. Sprawdzi się na Wielkanoc jak i na inne uroczystości, polecam.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 112
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 112
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Na spodzie formy (wymiary: 25 x 36 cm) wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć herbatniki. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Partiami dodawać twaróg i wlać zimną żelatynę. Masę serową wyłożyć na herbatniki i wstawić do lodówki do stężenia. Na stężałej masie serowej ułożyć odsączone połówki brzoskwiń. Galaretki przezroczyste rozpuścić w 500 ml wrzątku. Lekko tężejącą się galaretkę wylać na brzoskwinie. Ciasto wstawić do lodówki do stężenia (najlepiej na całą noc).