Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto jogurtowe"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 714
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31343
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 428
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 714
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 153
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31343
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 428
Składniki
Ciasto: zagnieć. 1/3 ciasta zamroź, resztą wyłóż dużą blachę, posmaruj dżemem.
Masa: (oprócz białek) wymieszaj. Białka ubij, delikatnie połącz z masą. Wylej na ciasto. Posyp startą na tarce o grubych oczkach resztą zamrożonego ciasta. Piecz godzinę w 170°C.
<strong>Przepis przysłała Karolina Kościółek z Dąbrowy k. Chełma</strong>
czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie