Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto jogurtowe z brzoskwinią"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 44
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 271
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1706
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 44
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 271
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1706
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
Składniki
Galaretkę rozpuść, odstaw do lekkiego stężenia. Brzoskwinie odsącz, 5 połówek pokrój na plastry, resztę pokrój w kostkę. Śmietanę ubij. Cukier puder przesiej, połącz z jogurtami, dodaj śmietanę, galaretkę i kostki brzoskwiń, wymieszaj.
Do formy biszkoptowej z brzegiem włóż biszkopt, wlej na niego masę, wyrównaj powierzchnię, udekoruj plastrami brzoskwiń, wstaw do lodówki na 2 godziny.
Czas: około 40 minut
Jogurt naturalny powinien zawierać jedynie mleko i bakterie. Na opakowaniu szukaj nazwy rodzaju, gatunku i szczepu bakterii (np. Bifidobacterium (rodzaj), lactis (gatunek), DN-173010 (szczep). Im więcej składników w opisie, tym więcej dodatków.Źródło: Dobry Tydzień