Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto do kawy lub herbaty, zamiast brzoskwiń można dodać inne owoce
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1201
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4854
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1513
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1201
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4854
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1513
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i żółtkami. Dodawać na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta i wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao, wymieszać.
Brzoskwinie odsączyć i pokroić na kawałki. Jasne ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 25 na 42cm. Ułożyć połowę brzoskwiń, wylać ciasto ciemne i ułożyć pozostałe brzoskwinie. Piec w 160 stopniach około 1,5 godziny lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.