Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2949
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 675
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 208
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 891
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 309
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2949
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 675
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 208
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 891
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 309
Składniki
Makę razem z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko. Dodać resztę składników na ciasto (jaja wcześniej rozbełtać widelcem). Krótko wymieszać do połączenia składników.
Wszystkie składniki na kruszonkę delikatnie wymieszać, aby powstała kruszonka.
Ciasto przełożyć do formy o wym. 23 x 28 cm. Na wierzch ułożyć wcześniej wydrylowane czereśnie i obsypać kruszonką. Piec ok 50 min. w temp 180 st. Po wystudzeniu ciasto można polukrować (niekoniecznie).
Proponuję aby jaja i jogurt wyciągnąć troszkę wcześniej z lodówki, aby miały temp. pokojową.
Przepis znalazłam na blogu: o pysznym jedzeniu blog.