Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2257
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3327
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1373
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2122
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2257
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3327
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1373
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2122
Składniki
Makę razem z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko. Dodać resztę składników na ciasto (jaja wcześniej rozbełtać widelcem). Krótko wymieszać do połączenia składników.
Wszystkie składniki na kruszonkę delikatnie wymieszać, aby powstała kruszonka.
Ciasto przełożyć do formy o wym. 23 x 28 cm. Na wierzch ułożyć wcześniej wydrylowane czereśnie i obsypać kruszonką. Piec ok 50 min. w temp 180 st. Po wystudzeniu ciasto można polukrować (niekoniecznie).
Proponuję aby jaja i jogurt wyciągnąć troszkę wcześniej z lodówki, aby miały temp. pokojową.
Przepis znalazłam na blogu: o pysznym jedzeniu blog.