Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1093
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 384
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3266
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 734
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1093
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 384
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3266
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 734
Składniki
Makę razem z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko. Dodać resztę składników na ciasto (jaja wcześniej rozbełtać widelcem). Krótko wymieszać do połączenia składników.
Wszystkie składniki na kruszonkę delikatnie wymieszać, aby powstała kruszonka.
Ciasto przełożyć do formy o wym. 23 x 28 cm. Na wierzch ułożyć wcześniej wydrylowane czereśnie i obsypać kruszonką. Piec ok 50 min. w temp 180 st. Po wystudzeniu ciasto można polukrować (niekoniecznie).
Proponuję aby jaja i jogurt wyciągnąć troszkę wcześniej z lodówki, aby miały temp. pokojową.
Przepis znalazłam na blogu: o pysznym jedzeniu blog.