Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i łatwe ciasto. Zjedzone błyskawicznie tuż po wystudzeniu.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 188
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22416
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 212
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 188
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22416
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 212
Składniki
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Dodać jajka, aromat śmietankowy, jogurt i cukier. Wszystko dokładnie wymieszać pałką do ciasta. 2/3 czekolady pokroić na kawałki i wmieszać do ciasta.
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a boki wysmarować masłem. Połowę ciasta przełożyć do foremki. Ułożyć na nim pokrojoną gruszkę i przykryć resztą ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut. Gorące ciasto posypać resztką startej na tarce czekolady i włożyć jeszcze raz do ciepłego (ale już wyłączonego) piekarnika. Czekolada częściowo się rozpuści. Utworzy w ten sposób coś w rodzaju polewy.