Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i łatwe ciasto. Zjedzone błyskawicznie tuż po wystudzeniu.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 12454
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41923
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5036
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45861
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 12454
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41923
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5036
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45861
Składniki
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Dodać jajka, aromat śmietankowy, jogurt i cukier. Wszystko dokładnie wymieszać pałką do ciasta. 2/3 czekolady pokroić na kawałki i wmieszać do ciasta.
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a boki wysmarować masłem. Połowę ciasta przełożyć do foremki. Ułożyć na nim pokrojoną gruszkę i przykryć resztą ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut. Gorące ciasto posypać resztką startej na tarce czekolady i włożyć jeszcze raz do ciepłego (ale już wyłączonego) piekarnika. Czekolada częściowo się rozpuści. Utworzy w ten sposób coś w rodzaju polewy.