Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na upały, na deser i dla ochłody poleca się ciasto z jogurtów naturalnych i nasion chia. Bardzo lekki deser i nie za słodki.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2668
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 303
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9585
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1018
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2668
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 303
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9585
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1018
Składniki
Do jogurtu naturalnego wsypałam nasiona chia i wymieszałam. Wstawiłam do lodówki na ok. 1 godzinę. Herbatniki zmieliłam w blenderze na sypko.
Masło roztopiłam w rondlu i dodałam połamaną czekoladę. Mieszałam dotąd aż czekolada roztopi się. Nie gotowałam. Połączyłam z rozkruszonymi herbatnikami i wyrobiłam masę na spód. Wylepiłam tym tortownicę o średnicy 24 cm wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Wstawiłam do lodówki na 1 godzinę
Galaretki cytrynowe, cukier i żelatynę rozpuściłam w 1 niepełnej szklance gorącej wody. Ostudziłam. Jogurt z chia przez chwilkę miksowałam i dolałam ostudzone i rozpuszczone galaretki. Wylałam na schłodzony spód herbatnikowy.
Całość chłodziłam do momentu aż masa zacznie tężeć. Wyłożyłam wiśnie i zalałam dwoma tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w 800 ml gorącej wody. Wstawiłam do lodówki do całkowitego stężenia.