Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 199
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 279
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 199
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 279
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Składniki
Składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej, więc mniej więcej na godzinę przed pieczeniem, jajka i jogurt należy wyciągnąć z lodówki. Truskawki umyć, pokroić na kawałki.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać jogurt, olej, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Miksować na wolnych obrotach do połączenia składników.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni.
Kwadratową blachę o wymiarach 22 x 22 cm (można użyć tortownicy) wyłożyć papierem do pieczenia. Do blachy przełożyć ciasto, na wierzchu ułożyć pokrojone truskawki, posypać płatkami migdałowymi.
Blachę z ciastem wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 45 minut.