Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36650
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3674
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 542
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2923
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36650
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3674
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 542
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2923
Składniki
Składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej, więc mniej więcej na godzinę przed pieczeniem, jajka i jogurt należy wyciągnąć z lodówki. Truskawki umyć, pokroić na kawałki.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać jogurt, olej, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Miksować na wolnych obrotach do połączenia składników.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni.
Kwadratową blachę o wymiarach 22 x 22 cm (można użyć tortownicy) wyłożyć papierem do pieczenia. Do blachy przełożyć ciasto, na wierzchu ułożyć pokrojone truskawki, posypać płatkami migdałowymi.
Blachę z ciastem wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 45 minut.