Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22319
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 159
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 348
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 486
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22319
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 159
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 348
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 486
Składniki
Składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej, więc mniej więcej na godzinę przed pieczeniem, jajka i jogurt należy wyciągnąć z lodówki. Truskawki umyć, pokroić na kawałki.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać jogurt, olej, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Miksować na wolnych obrotach do połączenia składników.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni.
Kwadratową blachę o wymiarach 22 x 22 cm (można użyć tortownicy) wyłożyć papierem do pieczenia. Do blachy przełożyć ciasto, na wierzchu ułożyć pokrojone truskawki, posypać płatkami migdałowymi.
Blachę z ciastem wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 45 minut.