Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ciasto z jogurtów z dodatkiem słodko kwaśnych winogron jest bardzo pyszne pod względem smakowym, jest proste w przygotowaniu i co fajne że bez pieczenia. Ciasto cieszy oko ale przede wszystkim podniebienie, bardzo zasmakowało mojej rodzince. Polecam do popołudniowej kawy i nie tylko.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 111
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 111
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Spód tego ciasta zrobiłam z pozostałości różnych ciastek ( resztki niektóre połamane jakie miałam ). Ciastka włożyć do woreczka , rozgnieść wałkiem lub rozdrobnić malakserem. Masło rozpuściłam i wymieszałam z rozkruszonymi ciastkami. Formę wyłożyłam papierem do pieczenia , rozłożyłam pokruszone ciastka, dobrze ugniotłam , wstawiłam do lodówki na godzinę. Żelatynę rozpuściłam w gorącej wodzie. Jogurt przełożyłam do większej miski , połączyłam z cukrem pudrem i żelatyną. Na cieście rozłożyłam niewielką ilość masy jogurtowej , ułożyłam ciemne i jasne winogrona , następnie zalałam pozostałą masą jogurtową. Ciasto włożyłam do lodówki do całkowitego stężenia. Udekorowałam winogronami i zalałam tężejąca galaretką przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Smacznego.