Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ciasto z jogurtów z dodatkiem słodko kwaśnych winogron jest bardzo pyszne pod względem smakowym, jest proste w przygotowaniu i co fajne że bez pieczenia. Ciasto cieszy oko ale przede wszystkim podniebienie, bardzo zasmakowało mojej rodzince. Polecam do popołudniowej kawy i nie tylko.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Składniki
Spód tego ciasta zrobiłam z pozostałości różnych ciastek ( resztki niektóre połamane jakie miałam ). Ciastka włożyć do woreczka , rozgnieść wałkiem lub rozdrobnić malakserem. Masło rozpuściłam i wymieszałam z rozkruszonymi ciastkami. Formę wyłożyłam papierem do pieczenia , rozłożyłam pokruszone ciastka, dobrze ugniotłam , wstawiłam do lodówki na godzinę. Żelatynę rozpuściłam w gorącej wodzie. Jogurt przełożyłam do większej miski , połączyłam z cukrem pudrem i żelatyną. Na cieście rozłożyłam niewielką ilość masy jogurtowej , ułożyłam ciemne i jasne winogrona , następnie zalałam pozostałą masą jogurtową. Ciasto włożyłam do lodówki do całkowitego stężenia. Udekorowałam winogronami i zalałam tężejąca galaretką przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Smacznego.